Valley Center – 12 ani de experiență în servicii lingvistice și cei mai buni la limba română

Suntem un furnizor internațional de servicii lingvistice cu sediul în România, Timișoara. În cei 12 ani de experiență Valley Center a devenit o companie lider în industria traducerilor în/din limba română și majoritatea limbilor europene și a predării cursurilor de limbi străine, în special în mediul corporativ.

Ne mândrim cu cei peste 15000 de clienți care au avut încredere în noi și ne-au încredințat documente importante, personale sau ale companiilor spre a fi traduse în diverse limbi. Ne mândrim cu peste 35000 de ore predate, cursuri de limbi străine sau limba română pentru străini.

În calitate de membri proeminenți ai asociațiilor cheie din industrie, creăm parteneriate care ne ajută să creștem și să ne servim mai bine clienții. De la începuturi modeste, am devenit un furnizor capabil, experimentat și global. Oferim servicii lingvistice de ultimă oră care permit clienților noștri să se afle în fruntea concurenței globale. Cu valori de bază ale învățării continue, auto-îmbunătățirii și respectului cultural, serviciile noastre sunt adaptate fiecărui client.

Iată evoluția Valley Center de la One Man Show la Great Team Show

2012 – este înființată compania Valley Training SRL cu principala ocupație predarea de limba engleză și germană către persoane fizice. Se formează primele grupuri de învățare și se leagă primele colaborări cu profesorii de limba engleză și germană din Timișoara.

2013 – avem primul client persoană juridică Smithfield Ferme la care predăm cursuri de limba engleză pentru 300 persoane. Vom continua colaborarea cu Smithfield timp de 3 ani. Facem primele traduceri autorizate pentru documente personale, majoritatea română – engleză și română- germană.

2014 – suntem cei mai buni la cursuri, Valley Training ia premiul Locul I – Top Profit, județul Timiș. Încheiem contracte cu traducători autorizați pentru majoritatea limbilor.  Avem primul contract mare de traducere cu Casa de Pensii Timiș pentru care traducem dosarele medicale pentru pensie din 15 limbi străine în limba română. Predăm la Hartl Carrier, Autoliv Romania, SSI, TRW. Traducem pentru Prysmian, Yazaki, Siemens, Sandvik, Stada, Swisslion.

2015 – Valley Training ia Locul I în Top Afaceri, județul Timiș pentru activitatea de cursuri. Colaborăm cu 30 de profesori și predam peste 800 ore/săptămână. Procedurile de traduceri se îmbunătățesc cu un control de calitate ridicat, procesele de confidențialitate sunt mai stricte, colaborăm cu aproximativ 40 de traducători autorizați, nativi în limba română.

2016 – Valley Training ia locul I in Top Afaceri, județul Timiș. Ne dezvoltăm zi de zi, învățăm despre tehnologia în traduceri, învățăm despre metode noi de predare bazate pe comunicare. Predăm limbi străine la Zoppas, KYB, Duqueine, Autoliv, Draxlmaier. Înființam Registrul unic de comenzi la traduceri astfel că toate traducerile le avem de-acum în deplină ordine. Avem aproximativ 500 de clienți noi pentru traduceri, majoritatea persoane fizice.

2017- ne mutam în alt birou, la Casa Tineretului Timișoara. Achiziționăm noi calculatoare, software și îmbunătățim procesele de traducere. Implementăm ISO 9001.

2018 – avem primul mare proiect de traducere cu peste 5 milioane cuvinte, română-germană , pentru Menke Agrar.  Ni se solicită să folosim programe de traducere asistată așa că învățăm totul despre CAT tools. Traducerile iau avans față de cursuri cu proiecte mari pentru companii, majoritatea documente juridice , tehnice, financiare. Începem colaborarea cu DM pentru predarea de cursuri de limba germană care continuă până în prezent.

2019 – ne specializăm și investim în CAT Tools ( Computer-Assisted Translation) Trados, MemoQ, Wordfast, Memsource, Lokalise. Ne extindem baza de traducători cu care colaboram strâns, cu prietenie și corectitudine. Predăm aproximativ 300 ore/săptămână ( germană, engleză, română). Avem 800 clienți noi la traduceri.

2020/2021 – suntem afectați de pandemie. Facem eforturi să menținem firma în stabilitate. Cursurile în clasă se opresc, traducerile se împuținează. Avansăm pe partea de traduceri online și cursuri online. Avem aproximativ 1000 clienți noi/an. Numele firmei se schimba în Miradel Valley SRL.

2022 – Aniversăm 10 ani de la înființare. Revenim serios în activitatea de traduceri cu 1200 de noi clienți. Îmbunătățim procesele, Project managementul este complet automatizat. Traducem în peste 30 de limbi străine, în combinația cu limba română. Predăm aproximativ 200 ore/săptămână. Păstrăm colaborările cu traducătorii și profesorii noștri de peste 8 ani. Deschidem un nou birou de lucru la Reșița.

2023 – începe cu un website nou îmbunătățit, seria 7 de cursuri de limba germană la DM și cursuri de limba română la NIS Petrol. Am semnat un nou contract de traduceri cu compania Draexmaier. Deja 1500 de oameni ne-au trecut pragul pentru traduceri. Ne bucurăm de încrederea companiilor mari pentru traducerea documentelor, rapid, fără greșeală, la prețul corect.

2024 – dezvoltăm departamentul MTPE, cel al traducerilor automate cu posteditare umană. Traducerile MTPE sunt preferate de companiile care au volume mari de texte, manuale tehnice, documente financiare și rapoarte. Traducem în limba română www.dermomedmymoment.com, www.italchimica.com, traducem în italiană, engleză și germană www.vestherm.ro . Începe seria 8 de cursuri de limba germană la Drogerie Markt și o nouă serie de cursuri de limba română la Nis Petrol.

Birouri de lucru Valley Center

În Timișoara (Casa Tineretului Timișoara, parter, camera 002)

și Reșița ( Blocul 800, etaj III, camera 333)