Valley Center Timișoara Resita
Valley Translations pe FacebookValley Translations pe Google PlusValley Translations pe Twitter

Tehnologie

Home » Mod de lucru» Tehnologie

Bookmark and Share

Tehnologie înaltă pentru traducerile solicitate​, CAT Tools

Experţii împart tehnologia traducerii în două categorii distincte: traducere cu calculatorul (MT) care se bazează strict pe soft, şi traducere asistată de calculator (CAT) care este pur şi simplu folosită ca suport pentru traducători. Deşi ambele tipuri sunt în deplină şi rapidă dezvoltare, traducătorii afirmă că numai metoda CAT dă rezultate de înaltă calitate. Valley Translation Services utilizeaza pentru traducerile voluminoase, repetitive sau cu termene scurte de predare, traducatori umani nativi ai limbii tinta si programe de traducere asistata pe calculator (CAT Tools).

CAT foloseşte o serie de instrumente pentru a ajuta traducătorii să lucreze rapid şi precis, dintre care cele mai importante sunt bazele de date terminologice şi memoriile de traducere. De fapt, calculatorul oferă un nou mod de abordare a procesării textului atât a celui sursă, cât şi a celui ţintă. Lucrul cu un document digital ne oferă acces non-secvenţial la informaţii astfel încât să le putem utiliza conform nevoilor noastre. Devine astfel uşor să analizezi propoziţiile textului sursă, să verifici contextul în care este folosit un cuvânt sau text şi să creezi, spre exemplu, un glosar de termeni. De asemenea, orice parte din textul ţintă poate fi modificată în orice moment şi versiuni paralele pot fi obţinute în scopul comparării şi evaluării.

Toate aceste aspecte au implicaţii profunde pentru traducere, în special în ceea ce priveşte evaluarea rezultatelor, deoarece traducătorul poate lucra într-un mod mai relaxat, datorită unei mai mari libertăţi de a face modificări în orice moment, în timp ce lucrarea este în curs de desfăşurare.

În practică, traducerea asistată de calculator este un proces complex care implică instrumente şi tehnologie specifice, adaptabile la nevoile traducătorului, care este implicat în întregul proces şi nu doar în faza de editare. Calculatorul devine un punct de lucru în care traducătorul are acces la o varietate de texte, instrumente şi programe: de exemplu, dicţionare mono şi bilingve, texte în paralel, texte traduse într-o varietate de surse şi limbi ţintă, precum şi baze de date terminologice.  Fiecare traducător îşi poate crea un mediu de lucru personal pe care să îl transforme în funcţie de propriile nevoi şi sarcinii specifice. Astfel, traducerea asistată de calculator oferă traducătorului flexibilitate şi libertate de mişcare, împreună cu acces imediat la o gamă uimitoare de informaţii actualizate. Rezultatul este o economie enormă de timp.

SDL TRADOS

Tehnologiile SDL TRADOS oferă soft-uri de traducere inovatoare, lideri de piaţă, lanţului de furnizare de traduceri (inclusiv departamente corporative de limbi străine, furnizori de servicii lingvistice, traducători independenţi şi instituţii academice). Produsele SDL Trados sunt concepute pentru a spori eficienţa şi calitatea în cadrul procesului de localizare şi pentru a include următoarele tehnologii de bază:

 • Memorie de traducere: O bază de date lingvistică care “captează” traducerile în timp ce se lucreaza astfel încât traducatorul nu e nevoit să traduca aceeaşi propoziţie/frază de două ori!
 • Gestionare a terminologiei: O bază de date care conţine liste de termeni şi date suplimentare ce asigură consistenţa în cadrul traducerilor.
 • Soft localizare – Un instrument care accelerează aspectele tehnice ale localizării interfeţelor utilizatorului, fişierelor de ajutor şi de documentaţie.

 

 
ULTIMELE NOUTATI
 
 
 • 02/
  APR
  Începem seria 6 de cursuri de limba germană pentru o multinațională în Timișoara.
 • 02/
  SEP
  Din 1 septembrie 2022 am deschis biroul de traduceri Valley Center Reșița la Blocul 800, strada Petru Maior nr. 2, etaj III, camera 333.
 • 27/
  SEP
  Valley Training colaborează, in cadrul unui proiect transfrontalier, cu Universitatea Ovidius Constanta și scrie pentru aceasta curs de limba bulgara pentru r...
 • 23/
  IAN
  Anul 2018 vine cu un nou client cu care ne bucuram sa incepem o frumoasa colaborare. Frigoglass opteaza pentru serviciile de traduceri oferite de Centrul de Lim...
 • 08/
  DEC
  Din decembrie 2017 incepem predarea cursurilor de limba germana, in Timisoara, pentru aproximativ 120 persoane, angajati ai DM. Ne bucuram sa gestionam acest ...
 
Industrii
INDUSTRII
 
 
StangaStanga
DreaptaDreapta
 
NEWSLETTER
INSCRIE-TE PENTRU ULTIMELE OFERTE SI NOUTATI
 
COPYRIGHT
© Copyright 2022 Valley Translations Timisoara
ADRESA
CASA TINERETULUI TIMIȘOARA, camera 002 STR. ARIES NR. 19, cod 300579, TIMIȘOARA, BIROU REȘIȚA, BLOCUL 800, STR. PETRU MAIOR NR.2, ET.3, CAMERA 333, ROMANIA
 
CONTACT INFO
NUMAR DE TELEFON:
+40. 728 619 891
ADRESA DE EMAIL:
traduceri@valley-center.ro